Na hlavný obsah

Prokurátorky v kauze sexuálneho zneužívania kňazom prídu o funkcie

Rozhodla o tom Generálna prokuratúra SR.

Prokurátorky v kauze sexuálneho zneužívania kňazom prídu o funkcie
Na snímke budova Generálnej prokuratúry SR v Bratislave. Foto: TASR

Prokurátorky v kauze sexuálneho zneužívania maloletej kňazom prídu o funkcie. Potvrdil to hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, upozornil na to portál tvnoviny.sk.

„Na základe rozhodnutia generálneho prokurátora SR zanikne oprávnenie vykonávať funkciu vedúceho prokurátora námestníčke okresnej prokurátorky v Dolnom Kubíne k 10. septembru 2022 a okresnej prokurátorke v Dolnom Kubíne k 31. októbru 2022,“ priblížil Skladan.

Za pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa odsúdil Okresný súd Dolný Kubín na konci júna kňaza Františka Ondreka na trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Sudkyňa sa stotožnila s návrhom prokuratúry a schválila dohodu o vine a treste.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka v auguste skonštatoval, že námestníčka okresnej prokurátorky v Dolnom Kubíne nepostupovala v kauze sexuálneho zneužívania v súlade so zákonom. Avizoval vyvodenie personálnej konzekvencie.

Hovoril o podkvalifikovaní skutku, za ktorý dostal kňaz podmienečný trest odňatia slobody. Krajskému prokurátorovi v Žiline uložil prijať účinné opatrenia, aby k obdobným porušeniam zákonnosti v budúcnosti nedošlo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko