Na hlavný obsah

Šéfa ochranky prezidenta Uruguaja vyšetrujú pre falošné doklady pre Rusov

A to, aby mohli získať uruguajské občianstvo.

Šéfa ochranky prezidenta Uruguaja vyšetrujú pre falošné doklady pre Rusov
Na ilustračnej snímke vlajka Uruguaja. Foto: Unspalsh

V Uruguaji zatkli šéfa ochranky uruguajského prezidenta pre podozrenie, že pomáhal falšovať doklady pre Rusov, aby mohli získať uruguajské občianstvo. Informovala o tom v noci na utorok (27. 9.) agentúra Europa Press. Podľa nej šéfa ochranky zatkli v prezidentskej rezidencii.

„Som rovnako prekvapený ako vy,“ povedal v pondelok (26. 9.) na tlačovej konferencii novinárom prezident Luis Lacalle Pou. „Keď som sa vrátil z dovolenky s deťmi, informovali ma, že na mňa v prezidentskej rezidencii čaká šéf rozviedky,“ dodal.

Na otázku novinárov, či bude Astesiano ako šéf ochranky pokračovať, prezident odpovedal, že sa ešte nerozhodol. „Všetci sme nevinní, kým sa nepreukáže vina,“ dodal Lacalle Pou.

Uruguajské médiá v pondelok napísali, že Astesiana už v minulosti vyšetrovali pre podvod, krádež či spreneveru. Prezident tvrdí, že o tom nevedel.

Agentúra Reuters v tejto súvislosti pripomenula, že od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z tohtoročného februára sa z Ruska snaží dostať mnoho Rusov a od vyhlásenia čiastočnej mobilizácie prezidentom Vladimirom Putinom minulý týždeň ich je oveľa viac.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet