Na hlavný obsah

Seriály Boj o moc a Ted Lasso triumfovali v hlavných kategóriách cien Emmy

Cenu si odniesli aj herečky Jean Smartová či Zendaya.

Seriály Boj o moc a Ted Lasso triumfovali v hlavných kategóriách cien Emmy
Herečka Zendaya s cenou Emmy. Foto: TASR/AP

Dramatický seriál Boj o moc (Succession) a komediálny seriál Ted Lasso sa stali v pondelok (12. 9.) večer v Los Angeles víťazmi 74. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy. Informuje o tom agentúra AFP.

Boj o moc streamovacej spoločnosti HBO, ktorý rozpráva príbeh bohatej a vplyvnej rodiny súperiacej o dedičstvo v podobe mediálneho impéria, bol s 25 nomináciami favoritom galavečera. Cenu za najlepší dramatický seriál si odniesol už v roku 2020.

Komediálny seriál Ted Lasso z produkcie Apple TV+ priniesol ocenenie aj hercovi Jasonovi Sudeikisovi. Tréner amerického futbalu v ňom v Anglicku obráti naruby futbalový klub. V kategórii najlepšej herečky v komediálnom seriáli zvíťazila Jean Smartová za rolu v seriáli Stále v kurze (Hacks).

Biely Lotos (The White Lotus), ktorý je satirickým pohľadom na pokrytectvo a bohatstvo návštevníkov luxusného hotela na Havaji, zvíťazil v kategórii najlepšia miniséria.

Najlepšou herečkou v hlavnej úlohe v dramatickom seriáli sa stala Zendaya. Cenu dostala za jej stvárnenie postavy Rue v tínedžerskom seriáli Eufória (Euphoria) z produkcie HBO. Zendaya sa v roku 2020 stala vôbec najmladšou držiteľkou Emmy v rovnakej kategórii.

Emmy v kategórii najlepší herec v dramatickom seriáli si odniesol I Čong-dže za rolu v juhokórejskom seriáli Squid Game uvádzanom na Netflixe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet