Na hlavný obsah

Slovan Bratislava v Jerevane prehral

Domáci rozhodli o svojom triumfe v prvom polčase.

Slovan Bratislava v Jerevane prehral
Hráči ŠK Slovan Bratislava. Foto: SITA

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom druhom zápase v H-skupine Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrtkovom (15. 9.) dueli podľahli v Jerevane domácemu Pjuniku 0:2 a v tabuľke klesli na štvrté miesto. V ďalšom zápase zvíťazil FC Bazilej na ihrisku Žalgirisu Vilnius 1:0.

Domáci rozhodli o svojom triumfe v prvom polčase. Najskôr skóroval v 35. minúte Artak Dašjan a o dve minúty neskôr sa presadil Yusuf Otubanjo.

V ďalšom zápase sa „belasí“ predstavia 6. októbra na ihrisku lídra tabuľky FC Bazilej.

Prvý zásah brankára Jurčenka

Slovenský majster začal lepšie, už po 26 sekundách potiahol akciu Čakvetadze a brankár Jurčenko musel po prvý raz zasahovať. V 11. minúte prišla ďalšia rýchla akcia, no Barseghjanovi sa nepodarilo presne odcentrovať. Potom sa po prvýkrát v zápase dostali k vážnejšiemu zakončeniu aj domáci, Karapetjan to skúsil akrobaticky nožničkami, ale Chovan stál priamo v dráhe lopty.

Pjunik potom pohrozil aj v 28. minúte, Otubanjo v šestnástke vyzvŕtal Šaponjiča, ale loptu obrana Slovana zblokovala na roh. „Belasí“ v ďalšom priebehu len ťažko hľadali recept na prienik do obrany domácich. Zmrhal to, preto skúsil z ľavej strany, ale trafil len brankára.

V 35. minúte napriahol spoza šestnástky Dašjan, lopta tesne pred Chovanom skočila na zem a domáci viedli 1:0. O niekoľko sekúnd už domáci viedli o dva góly, keď sa Otubanjo zbavil Agba a technickou strelou zo šestnástich metrov trafil pravú časť bránky.

Do druhého polčasu poslal tréner Weiss st. na ihrisko Ramireza a Mustafiča, Slovan mal po prestávke častejšie loptu na kopačkách, ale vo finálnej fáze mu chýbali kreativita a najmä moment prekvapenia. Čakvetadzeho gól neplatil, pretože hral predtým rukou, Slovanu nevyšli ani situácie v 78. minúte.

Najskôr sa do presnejšieho zakončenia nedostal Ramirez a po následnom rohu namieril vedľa Abena. Prílišná snaha v závere zápasu zväzovala slovanistom nohy, najväčšiu šancu aspoň na jeden gól premárnil v 85. minúte Čakvetadze.

      tabuľka:
      1. FC Bazilej      2 2 0 0 4:1 6
      2. Pjunik Jerevan  2 1 0 1 3:3 3
      3. Žalgiris        2 0 1 1 0:1 1
      4. SLOVAN          2 0 1 1 0:2 1

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport