Na hlavný obsah

Správcovia Národného parku Slovenský raj zhodnotili sezónu

Skonštatovali, že očakávania mali vyššie.

Hlavná turistická sezóna v Slovenskom raji sa pomaly končí. Správcovia národného parku bilancujú, aj spolu s podnikateľmi v cestovnom ruchu a gastro prevádzkach. Zhodujú sa v tom, že očakávania mali vyššie.

Zamestnanci Správy Národného parku (SNP) Slovenský raj pred pár dňami spočítavali turistov. Výsledky ukázali, že 50 % návštevníkov boli Slováci, nasledovali Poliaci a Česi.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Júl bol slabší, pravdepodobne tým, že Slováci volili dovolenku v zahraničí,“ vysvetlil Tomáš Dražil, riaditeľ SNP Slovenský raj. August bol však podľa jeho slov o niečo lepší. V júli bolo turistov približne 3 700, no v auguste už takmer päťtisíc.

Do Slovenského raja sa vracajú napríklad turisti z Litvy, Estónska, Maďarska, Izraela či Ameriky, ktorí tam posledné dva roky, pre pandémiu chýbali. Poskytovateľov služieb, ale vyššie tržby nepotešili.

„Určité dni sme ani po slovensky nerozprávali, len v angličtine, nemčine, alebo v polštine,“ tvrdil Samuel Zamiška, vedúci bufetu v stredisku Podlesok.

Správa Národného parku sa snažila prilákať do raja turistov aj rôznymi novinkami. „V informačnom centre na Podlesku sú interaktívne pomôcky, ktoré sprístupňujú Slovenský raj – svetelná stena o Prielome Hornádu a animačné videá, ako sa má návštevník správať,“ uviedol riaditeľ Dražil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko