Na hlavný obsah

Taraba: Matovič si nezaslúži byť ministrom

Sulíka vyzval, aby podporil predčasné voľby.

Taraba: Matovič si nezaslúži byť ministrom
Na snímke poslanec parlamentu Tomáš Taraba Foto: TASR

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba dal ultimátum Richardovi Sulíkovi (SaS). „Ak do 17.00 hod verejne nepovie, že nám dodá hlasy na predčasné voľby, hlasovania o tom, aby sa vrátil do vlády cez odvolanie Matoviča, sa nezúčastním,“ napísal v stredu (29. 9.) na svojom facebookovom profile.

Dodal tiež, že predčasné voľby sú „jediným riešením“ politickej situácie na Slovensku. Od strany SaS požaduje, aby im vyjadrila podporu.

Ak Sulík tejto požiadavke nevyhovie, je podľa Tarabu jasné, že má na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) dosť hlasov alebo jeho odvolávanie „nemyslí vážne“.

V statuse ďalej uviedol, že hlasovať za zotrvanie Matoviča vo funkcii ministra nebude. Rovnako tak ani jeden z jeho kolegov z mimoparlamentnej strany Život-NS. „Nezaslúži si byť ministrom financií,“ skonštatoval.

Rovnako si podľa neho „nezaslúžia návrat do vlády“ ani bývalí ministri SaS – Branislav Gröhling, Mária Kolíková či Ivan Korčok.

Sulík jeho podmienku označil za smiešnu

Sulík Tarabovi pripomenul, že za toto volebné obdobie pri 14 pokusoch o odvolanie niektorého z členov vlády hlasoval vždy za. „Teraz, keď prvýkrát o niečo ide, ide sa zdržať alebo tu nebyť. Nech to on vysvetľuje svojim voličom, mňa nech do toho neťahá,“ reagoval Sulík.

Jeho podmienku o predčasných voľbách označil za smiešnu. „Ak nezahlasuje, nech nerozpráva, že nie je s nimi dávno dohodnutý,“ uviedol.

Pokiaľ by sa Matoviča podarilo odvolať, SaS oznámi bývalým koaličným partnerom, že je pripravená rokovať. „Ak rokovania nebudú úspešné alebo k nim vôbec nedôjde, tak aj pre nás je na mieste sa zamyslieť nad predčasnými voľbami,“ doplnil.

Ak Matoviča poslanci neodvolajú, SaS podľa Sulíka nebude iniciovať ďalší pokus.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko