Na hlavný obsah

V kine Lumiére horelo, zamestnancov susedného ministerstva evakuovali

Presná príčina požiaru zatiaľ nie je jasná.

V kine Lumiére horelo, zamestnancov susedného ministerstva evakuovali
Kino Lumiére v Bratislave. Foto: TASR

V bratislavskom Kine Lumiére v utorok (20. 9.) ráno vypukol požiar. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči, upozornili na to noviny.sk. Zamestnanci ministerstva práce, ktoré sídli v susednej budove, sú podľa stanoviska rezortu v poriadku.

Požiar v sklade kina na Špitálskej ulici ohlásili krátko po 7.30 h. „V čase príjazdu hasičov boli priestory kina zadymené. Hasičské jednotky vyhľadávali zdroj dymenia a súbežne kontrolovali budovu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny,“ uviedol hovorca hasičov. Zamestnancov ministerstva evakuovali. Budovu zároveň odpojili od elektrickej energie.

Zadymené priestory podľa Kočiho hasiči odvetrávajú pretlakovými ventilátormi. Na miesto privolali zisťovateľa príčiny požiarov. Pri udalosti zasahovalo viac ako 20 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy so šiestimi kusmi techniky.

„Protipožiarny bezpečnostný systém včasne zareagoval a spustil evakuáciu zamestnancov. Tá prebehla bezpečne a plynulo,“ priblížil tlačový odbor rezortu práce. Zároveň poďakoval hasičom za pomoc a spoluprácu pri zabezpečení priestoru.

Z dôvodu zadymenia priestorov bude dočasne zatvorené

Kino a priľahlá kaviareň budú z dôvodu zadymenia priestorov dočasne zatvorené. Zakúpené vstupenky na zrušené predstavenia v plnej výške refundujú. Informovala tlačová tajomníčka Slovenského filmového ústavu (SFÚ) Simona Nôtová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny