Na hlavný obsah

V šlágri zvíťazil Bayern, plný počet bodov majú Sporting Lisabon a FC Bruggy

Porto a Marseille zatiaľ bez bodu.

V šlágri zvíťazil Bayern, plný počet bodov majú Sporting Lisabon a FC Bruggy
Futbalista FC Barcelona Ousmane Dembele (vpravo) a hráč Bayernu Mníchov Alphonso Davies bojujú o loptu. Foto: TASR/AP

Futbalisti Bayernu Mníchov triumfovali v utorňajšom (13. 9.) šlágri C-skupiny Ligy majstrov nad FC Barcelona 2:0. V drese hostí sa strelecky nepresadil poľský útočník Robert Lewandowski, ktorý prestúpil v lete do Barcelony práve z Mníchova. V rozpätí 51. a 54. minúty skórovali Lucas Hernandez a Leroy Sane.

Prvého víťazstva sa dočkal finalista predchádzajúcej sezóny FC Liverpool, ktorý zdolal Ajax Amsterdam 2:1. Skóre otvoril v 17. minúte domáci Mohamed Salah, o desať minút neskôr vyrovnal Mohammed Kudus. V predposlednej minúte riadneho hracieho času dal rozhodujúci gól Joel Matip. Liverpool aj Ajax majú v neúplnej tabuľke A-skupiny po tri body.

Sporting Lisabon zdolal v D-skupine Tottenham Hotspur 2:0. O výsledku rozhodli na konci zápasu Paulinho a Arthur Gomes. Sporting má na konte plný počet bodov, Tottenhamu zostali tri body.

Tie získal aj Eintracht Frankfurt, úradujúci víťaz Európskej ligy uspel na trávniku Olympique Marseille 1:0. Pred výkopom muselo v hľadisku zasahovať policajné komando, fanúšikovia oboch táborov sa zapojili do násilností a hádzali po sebe pyrotechniku.

Podľa agentúry DPA sa niektorí priaznivci hostí prezentovali aj nacistickým pozdravom, periodikum Bild informovalo, že klub sa už snaží identifikovať vinníkov.

V B-skupine si Bayer Leverkusen poradil s Atleticom Madrid 2:0 a hráči FC Bruggy zvíťazili na pôde FC Porto jednoznačne 4:0. Prvé miesto patrí šesťbodovým Bruggám, Leverkusen aj Atletico majú po tri body, Porto dvakrát prehralo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport