Na hlavný obsah

V zozname možných šéfov rezortu školstva je riaditeľ strednej katolíckej školy

O ďalších kandidátoch odborový zväz zatiaľ nevie.

V zozname možných šéfov rezortu školstva je riaditeľ strednej katolíckej školy
Logo Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Foto: RTVS

Novým ministrom školstva by mal byť riaditeľ strednej katolíckej školy v Trebišove, Slavomír Partila. Pre RTVS potvrdil, že je v zozname možných šéfov.

Ministerstvo po odchode Branislava Gröhlinga (SaS) dočasne riadi premiér Eduard Heger (OĽANO). Nového šéfa rezortu by mala prezidentka vymenovať budúci týždeň.

Premiér zatiaľ verejnosti nechcel prezradiť meno kandidáta na šéfa rezortu školstva. „To meno bude známe po dohode s pani prezidentkou. Myslím si, že to bude človek, ktorý ho bude viesť veľmi zodpovedne,“ dodal.

Najhorúcejším kandidátom je riaditeľ strednej katolíckej školy v Trebišove Slavomír Partila. Ten potvrdil, že ak by sa premiér rozhodol pre neho, funkciu by prijal. Odborový zväz pracovníkov školstva o žiadnych ďalších kandidátoch na post ministra nevie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vnímam ho ako riaditeľa cirkevnej odbornej školy, ktorý by mal poznať problematiku riadenia a financovania regionálneho školstva,“ uviedol predseda odborového zväzu Pavel Ondek. Veľkou neznámou pre Partilu môže podľa neho byť riadenie a financovanie vysokých škôl.

Práve vysokým školám chýba približne 17 miliónov eur na vykrytie zvýšených nákladov za energie. Ak pomoc od štátu nepríde včas, od 17. novembra hrozia zatvorením škôl.

„Financovanie školstva bude jedna z kľúčových úloh pre nového ministra,“ povedal podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie Jozef Habánik (Smer-SD).

Premiér príde nového ministra predstaviť prezidentke s najväčšou pravdepodobnosťou v priebehu budúceho týždňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko