Na hlavný obsah

Vietnamská polícia objavila v mori sedem tiel

Pravdepodobne ide o obete nehody lode.

Vietnamská polícia objavila v mori sedem tiel
Na snímke vlajka Vietnamu. Foto: Wikimedia Commons / Štátne vlajky

Polícia objavila v mori pri vietnamskom ostrove Phu Quoc sedem tiel. Pravdepodobne ide o obete nehody lode, ktorá sa minulý týždeň potopila pri pobreží Kambodže. V piatok (30. 9.) o tom informovali vietnamské štátne médiá a agentúra AFP.

Loď so 41 ľuďmi na palube sa dostala do ťažkostí pri kambodžskom prístavnom meste Sihanoukville. Pasažiermi boli migranti z Číny, ktorí cestovali za prisľúbenou prácou. Miestni predstavitelia po nehode uviedli, že 30 z nich sa podarilo zachrániť, tri osoby našli mŕtve.

Vietnamské ministerstvo pre bezpečnosť však vo štvrtok (29. 9.) uviedlo, že „pri pláži Bai Truong na ostrove Phu Quoc plávalo v mori sedem tiel, ktoré boli už v štádiu rozkladu“.

Dve obete mali pri sebe čínske doklady totožnosti a ich stav rozkladu „sa zhoduje s časom potopenia lode pri pobreží Kambodže“.

Pôvodne rybárska obec Sihanoukville sa v priebehu rokov zmenila na centrum hazardných hier s množstvom kasín, pripomína AFP.

Objavili sa tiež informácie, že mnohí Číňania a Vietnamci sú podvodom lákaní na zdanlivo lukratívnu prácu v tamojších kasínach, pričom odtiaľ už svojvoľne nemôžu odísť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet