Na hlavný obsah

Vláda vymenovala nových štátnych tajomníkov ministerstiev hospodárstva a zahraničných vecí

Stali sa nimi Andrej Stančík a Peter Švec.

Na snímke nový štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Andrej Stančík a nový štátny tajomník ministerstva hospodárstva Peter Švec.
Na snímke nový štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Andrej Stančík a nový štátny tajomník ministerstva hospodárstva Peter Švec.Foto: TASR/ koláž RTVS

Vláda v stredu (28. 9.) vymenovala nových štátnych tajomníkov ministerstva hospodárstva a ministerstva zahraničných vecí.

Novým štátnym tajomníkom ministerstva hospodárstva sa stal Peter Švec. Ten doteraz pôsobil ako riaditeľ vonkajších vzťahov a hovorca trnavskej automobilky Stellantis.

Z funkcií zároveň odvolali štátnych tajomníkov Jána Oravca a Ľubomíra Galeka.

Švec svoju profesionálnu kariéru začínal v roku 1995 ako redaktor týždenníka Trend, neskôr pôsobil ako hovorca ministerstva financií, riaditeľ marketingu a hovorca predstavenstva Slovenskej sporiteľne.

Od roku 2003 do roku 2006 bol hovorcom spoločnosti Heineken Slovensko. Od roku 2011 do roku 2016 študoval na Fakulte manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Novým štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí sa stal Andrej Stančík. Ten vo funkcii nahradil doterajšieho tajomníka Martina Klusa.

Stančík doteraz pôsobil v Národnej rade SR ako poslanec. Zároveň bol členom parlamentného zahraničného výboru a členom Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti.

Vláda zároveň odvolala z funkcie generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva hospodárstva Romana Achimského. Na jeho miesto vymenovala Katarínu Rochovskú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko