Na hlavný obsah

Vládny kabinet prvýkrát zasadol v novej zostave

Stolička po ministrovi školstva ostáva stále prázdna.

Vládny kabinet prvýkrát zasadol v novej zostave
Na snímke sprava nový minister zahraničných vecí Rastislav Káčer a nový minister hospodárstva Karel Hirman. Foto: TASR

V novej zostave v stredu (14. 9.) prvýkrát zasadol aj vládny kabinet. Stolička po ministrovi školstva ostáva stále prázdna. Premiér a ministri sa budú riešením energetickej krízy zaoberať na konci rokovania v bode rôzne, predstavenie konkrétnych riešení sa neočakáva.

Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venovala redaktorka RTVS Kristína Braxatorová.

Na rokovanie vlády postupne prichádzali noví ministri. Pred rokovaním sa však vyjadrovať nechceli. Minister spravodlivosti Viliam Karas novinárom povedal len toľko, že sa na rokovanie teší.

Minister hospodárstva Karel Hirman poznamenal, že preňho to nebude prvé rokovanie vlády. Veľké očakávania má verejnosť v čase energetickej krízy práve od jeho rezortu, keďže stále nie je známe riešenie, ako chce kabinet Eduarda Hegera (OĽANO) pomôcť domácnostiam a podnikom s nárastom cien plynu, elektriny či tepla.

Riešenie by nemalo priniesť ani stredajšie rokovanie kabinetu. Štátny tajomník rezortu hospodárstva Karol Galek povedal, že v bode rôzne budú hovoriť najmä o tom, čo ich čaká v najbližších dňoch.

„Preberieme si stav, ktorý nastal od posledného stretnutia. Chceme informovať o tom, čo sa udialo v piatok (9. 9.) na rade, čo bude v stredu predmetom rokovania na coreperi, čo je stretnutie zástupcov jednotlivých členských štátov,“ uviedol.

Vláda predpoludním už schválila presun financií v rámci rezortu obrany aj zmeny pri covidových dotáciách v rezorte práce.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál