Na hlavný obsah

Východné pobrežie Taiwanu zasiahlo ďalšie silné zemetrasenie

Úrady vydali varovanie pred cunami.

Východné pobrežie Taiwanu zasiahlo ďalšie silné zemetrasenie
Ilustračná foto. Foto: pexels.com

K zemetraseniu s magnitúdou 6,9 došlo v nedeľu (18. 9.) na juhovýchodnom pobreží Taiwanu. Miestne médiá priniesli správy o zrútení nižšej budovy s obchodom a vykoľajení vagóna na stanici v regióne. Úrady tiež vydali varovania pred cunami. Informovali o tom agentúry AFP, Reuters a DPA.

Zemetrasenie nastalo o 14.44 h miestneho času (8.44 h SELČ) približne 50 kilometrov severne od mesta Tchaj-tung v hĺbke desať kilometrov, vyplýva z údajov americkej geologickej služby USGS.

Výstrahu pred možnými prívalovými vlnami vydali americké Tichomorské centrum pre varovania pred cunami, podľa ktorého sú možné do vzdialenosti 300 kilometrov, i príslušný japonský inštitút.

Rovnakú oblasť Taiwanu, pomerne riedko obývanú, zasiahlo v sobotu (17. 9.) zemetrasenie s magnitúdou 6,5, po ktorom hlásili zrútenie domu, poškodenie mosta či pozastavenie železničnej dopravy. Správy o vážnych zraneniach ani obetiach sa neobjavili.

Od soboty nasledovali desiatky dotrasov, ktoré by podľa predstaviteľa Ústredného meteorologického úradu mohli pokračovať jeden alebo dva mesiace.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet