Na hlavný obsah

Zomrel bývalý tréner Vladimír Šťastný

Najstarší spomedzi slávnych bratov.

Zomrel bývalý tréner Vladimír Šťastný
Na snímke vľavo zosnulý Vladimír Šťastný, vpravo niekdajší generálny riaditeľ sekcie štátnej starostlivosti o šport a mládež MŠVVaŠ SR Ladislav Čambal. Foto: TASR

Bývalý hokejový tréner Vladimír Šťastný zomrel v sobotu (24. 9.) vo veku 77 rokov. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokej (SZĽH).

Držiteľ kompletnej medailovej zbierky v pozícii asistenta trénera pri slovenskej reprezentácii sa narodil 10. mája 1945 a vyrastal neďaleko bratislavského Tehelného poľa.

Najstarší spomedzi bratov slávneho priezviska od detských čias inklinoval k športu a najviac sa mu zapáčil hokej. Vyštudoval Fakultu telesnej výchovy a športu na Univerzite Komenského v Bratislave. K hokeju sa po štúdiu v pozícii profesionálneho hráča už nikdy nevrátil.

Vladimír Šťastný bol pri zisku striebra na MS 2000 v Petrohrade. O dva roky neskôr nechýbal pri dosiaľ najväčšom úspechu slovenského hokeja – zisku zlata na MS v Göteborgu.

Kompletnú medailovú zbierku uzavrel na MS 2003 v Helsinkách v pozícii trénera brankárov. Šťastný neskôr pôsobil aj pri mládežníckych reprezentáciách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko