Na hlavný obsah

Bödör sa cíti byť nevinný. Súd v kauze Dobytkár odročili na štvrtok

Nitriansky podnikateľ odmietol pokračovať vo svojej výpovedi.

Bödör sa cíti byť nevinný. Súd v kauze Dobytkár odročili na štvrtok
Ilustračná snímka - Obžalovaný nitriansky podnikateľ Norbert Bödör na súde. Foto: TASR/Ján Krošlák

Som nevinný a nespáchal som žiaden trestný čin – to sú slová nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Vyslovil ich pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici, kde pokračuje proces v kauze Dobytkár. Na súde bola redaktorka RTVS Miriam Dobrotová.

Bödör vo svojej výpovedi kritizoval vyšetrovateľa aj prokurátora. Povedal, že celú obžalobu na neho postavili len na jednej nepriamej výpovedi jedného zo spolupracujúcich svedkov, takzvaných kajúcnikov.

Nitriansky podnikateľ opäť upriamil pozornosť na to, že doteraz sa nešpecifikovali činy v obžalobe, z ktorých by mal byť vinný, a preto vo svojej výpovedi pokračovať nebude. Pokračovať bude iba v tom prípade, že prokurátor spresní skutky, z ktorých je obvinený.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V takomto prípade, ak obvinený odmietne ďalej pred senátom vypovedať, čítajú sa jeho výpovede z prípravného konania. Tu však Bödör nevypovedal. Senát ŠTS po jeho výpovedi upozornil prokurátora, že ak chce upravovať žalobu a spresňovať skutky v kauze Dobytkár, mal by tak urobiť čím skôr, aby nekomplikoval priebeh pojednávania a jeho úspešný koniec.

Súd pripomenul, že práve prokurátor nesie dôkazne bremeno. Senát však nemôže prokurátorovi prikazovať, aby skutky spresnil. Prokurátor povedal, že voči obžalovanému nemá žiadny návrh a naznačil, že možno skutok spresní. Ak sa tak stane, Bödör bude môcť doplniť svoju výpoveď.

Pojednávanie bude pokračovať vo štvrtok (13. 10.) vypočúvaním piatich právnických osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko