Na hlavný obsah

Bratislavský kraj sa s rezortom dopravy dohodol na zmenách v novom grafikone

Linku zo Senca do stanice Bratislava-Nové Mesto nezrušia.

Bratislavský kraj sa s rezortom dopravy dohodol na zmenách v novom grafikone
Predseda BSK Juraj Droba (vľavo) a minister dorpavy Andrej Doležal (nom. Sme rodina). Foto: Facebook/Bratislavský kraj

Vedenie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa dohodlo s ministrom dopravy Andrejom Doležalom (nom. Sme rodina) na zmenách v pripravovanom grafikone vlakových spojení, ktorý má začať platiť od decembra

Predsedovi BSK Jurajovi Drobovi sa s rezortom podarilo dohodnúť na zachovaní linky S65 zo Senca do stanice Bratislava-Nové Mesto v ranných aj poobedných hodinách v čase dopravnej špičky.

Obce Reca, Senec, Veľký Biel, Bernolákovo či Ivanka pri Dunaji budú obsluhovať nové vlaky každých 30 minút v smere na bratislavskú hlavnú stanicu cez zastávku Vinohrady. Začínať budú v Galante, mali by tak byť prázdnejšie. Jeden ranný rýchlik z Nových Zámkov zastaví aj v Senci.

Regionálne expresy majú byť rýchlejšie. Vlak z Nových Zámkov nezastaví v obciach pri Bratislave, čo ušetrí čas ľuďom cestujúcich z väčšej diaľky. Nový grafikon by zároveň mal vziať do úvahy aj všetky plánované výluky a obmedzenia.

Na stretnutí riešil Droba s Doležalom aj nedostatok rušňovodičov. Rezort uviedol, že zlepšil ich platové podmienky, zvýšil náborový príspevok a otvorí nové školiace pracovisko, čím by sa malo predísť veľkému počtu odrieknutých spojov.

„Venovali sme veľa úsilia, aby vlaky, prímestská doprava aj MHD spolu ladili. Vytvorili sme spoločný centrálny dispečing IDS BK a vďaka tomu dokážeme zabezpečiť lepšiu nadväznosť spojov. Železničná doprava je kostrou nášho dopravného systému v kraji a bez nej to jednoducho nepôjde. V rokovaniach s vládou neustávame,“ uviedol Droba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny