Na hlavný obsah

Chelsea si po výhre v Salzburgu zaistila postup, rozhodol Havertz

V druhom stretnutí si FC Sevilla uchovala šancu na prienik medzi najlepšiu šestnástku.

Chelsea si po výhre v Salzburgu zaistila postup, rozhodol Havertz
Futbalista Chelsea Kai Havertz (uprostred) sa teší po strelení gólu v zápase 5. kola E-skupiny Ligy majstrov. Foto: TASR/AP

Futbalisti FC Chelsea si zaistili postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Definitívne o tom rozhodlo ich víťazstvo 2:1 na ihrisku Salzburgu v zápase 5. kola E-skupiny. Víťazný gól zaznamenal v 64. minúte Kai Havertz.

V druhom stretnutí vyhrala FC Sevilla nad FC Kodaň 1:0 a uchovala si šancu na prienik medzi najlepšiu šestnástku. S istotou už bude na jar pôsobiť minimálne v Európskej lige, dánsky klub obsadí 4. priečku v skupine. Za Kodaň nenastúpil slovenský obranca Denis Vavro, ktorý má problémy so stehnom.

Chelsea prevzala v zápase v Rakúsku od úvodu iniciatívu. Dlho sa jej nedarilo prekonať defenzívu Salzburgu, no v 23. minúte sa na hranici šestnástky odrazila lopta k Mateovi Kovačičovi a ten trafil presne.

Londýnčania aj za stavu 1:0 pokračovali v tlaku, už o tri minúty mohol po rohovom kope zvýšiť Pierre-Emerick Aubameyang, no brankár Philipp Köhn ukázal svoje kvality.

Havertz skóroval spoza šestnástky

Domáci gólman musel ukázať ďalší kvalitný zákrok aj o desať minút proti Kaiovi Havertzovi. Po zmene strán sa však domácim podarilo Londýnčanov zaskočiť a Chukwubuike Adama v 48. minúte využil rýchly protiútok. Hráči „The Blues“ sa však nezlomili a dokázali opäť prevážiť misky váh na svoju stranu.

Jorginho v 53. minúte ešte po rohovom kope neskóroval, keď Adamu odkopol loptu na bránkovej čiare, no v 64. minúte už Havertz uspel. Nemecký útočník trafil spoza šestnástky presne k žrdi.

Andalúzania rozhodli o triumfe nad dánskym majstrom až v záverečnej polhodine. Víťazný gól dal v 61. minúte striedajúci Maročan Youssef En Nesyri. V úplnom závere sa presadili ešte aj Isco a Gonzalo Montiel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport