Na hlavný obsah

Ďalší útok na LGBT+ ľudí. Hamran dal prešetriť incident z bratislavskej reštaurácie

Dvojicu mužov mal fyzicky napadnúť jeden zo zákazníkov.

Ďalší útok na LGBT+ ľudí. Hamran dal prešetriť incident z bratislavskej reštaurácie
Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Policajný prezident Štefan Hamran vydal pokyn k prešetreniu incidentu, ktorý sa stal v reštaurácií Kolkovna River Park, ako aj postupu privolanej hliadky. Prístup policajtov kritizoval jeden z aktérov, ktorého mali spolu s jeho priateľom fyzicky napadnúť pre prejavy náklonnosti. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Na základe statusu, ktorý zverejnil jeden z aktérov, Tomáš, niekoľko dní po incidente na sociálnej sieti, dal Hamran príkaz proaktívne osobu kontaktovať s cieľom získania bližších informácií a podkladov.

„Prezident Policajného zboru (PZ) vo vzťahu ku Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Bratislave vykonal také kroky, aby došlo k náležitému objasneniu postupu hliadky, ktorá bola privolaná na miesto incidentu,“ píše polícia na facebooku.

„Policajt pri vykonávaní služobnej činnosti koná a rozhoduje vždy objektívne, nestranne, bez predsudkov a zaujatosti. Nikoho nediskriminuje, a to aj s ohľadom na národné, národnostné, náboženské, rasové, etnické, triedne, rodové, sexuálne, vekové, sociálne, politické a ekonomické odlišnosti,” uviedol Hamran.

Od každého príslušníka PZ očakáva, že sa bude podľa tohto kódexu riadiť.

Hostí vraj vítajú bez rozdielov

Spoločnosť Kolkovna Resturants sa k incidentu vyjadrila na sociálnej sieti slovami, že je „za každých okolností neutrálna,“ a to v rôznych spoločenských témach. Píše, že nesúdi, neselektuje ani nehodnotí vieru, rasu, sexuálnu orientáciu, národnosť či vzhľad hostí, zamestnancov alebo niekoho iného.

V príspevku spoločnosť priblížila, že zamestnanci sa incident snažili presmerovať mimo priestory reštaurácie, a že políciu privolali aj z dôvodu „odmietnutia úhrady účtu za konzumáciu“ v reštaurácii.

Popis situácie jedného z aktérov, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach, firma odsúdila ako „prudko emočne zafarbený“ a jednostranný. Po uverejnení spomínaného príspevku sa strhla na reštauráciu vlna vyhrážok. Spoločnosť doplnila, že podáva „trestné oznámenie za vyhrážanie a súvisiace poškodenie dobrého mena spoločnosti.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny