Na hlavný obsah

Ďalší vodič dodávky s migrantmi ušiel pred policajtmi

Dolapila ho hliadka v Maďarsku.

Ďalší vodič dodávky s migrantmi ušiel pred policajtmi
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajti zadržali v stredu (12. 10.) počas kontroly nelegálnej migrácie na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka dodávku s 15 migrantami. Po spozorovaní hliadky utiekol vodič späť do Maďarska. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Policajti po otvorení zatvorenej dodávky našli v jej nákladnom priestore posádku celkovo 15 migrantov, medzi ktorými sa nachádzali dve deti a dve ženy,“ priblížil hovorca. Policajti následne poskytli migrantom pomoc a zabezpečili im pitný režim, keďže javili známky dehydratácie.

Vodiča dodávky, 27-ročného muža pôvodom z Iraku, na území Maďarska spozorovala a vzápätí zadržala hliadka. „Po obmedzení na osobnej slobode ho eskortovali na príslušný policajný útvar v Maďarsku, kde s ním budú realizované ďalšie úkony,“ informoval Szeiff.

Po vykonaní potrebných úkonov migrantov odovzdali cudzineckej polícii k realizácii ďalších úkonov. Ako Szeiff doplnil, bratislavskí policajti budú naďalej kontrolovať migráciu na všetkých hraničných priechodoch na území Bratislavského kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny