Na hlavný obsah

Dažde poškodili strechu materskej školy v Detve. Budova je v havarijnom stave

Na nevyhovujúci stav upozorňovali už pred 6 rokmi.

Dažde poškodili strechu materskej školy v Detve. Budova je v havarijnom stave
Minulotýždňové výdatné dažde poškodili strechu jednej zo škôlok v Detve. Foto: RTVS

Minulotýždňové výdatné dažde poškodili strechu jednej zo škôlok v Detve. Mesto o havarijnom stave vie, konať nezačalo ani po petícii rodičov či zdvihnutom prste hygieny.

Na nevyhovujúci stav škôlky v mestskej časti Stará Detva začali upozorňovať pred šiestimi rokmi. Rodičia a vedenie škôlky vtedy iniciovali stretnutie so zástupcami mesta.

„Už dlhodobo vidieť technický problém. Keď zaprší, tak prší aj do budovy škôlky. Ak sa to nestihne zachytiť, tak sa niekde v plafóne urobí diera a voda ide potom priamo na podlahu. Čiže plávajúca podlaha je naozaj plávajúca,“ hovorí jeden z rodičov Jaroslav Černák.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Petíciu rodičia odovzdali v októbri minulého roka. Dožadovali sa urýchlenej rekonštrukcie. Kritický stav budovy posudzovali aj hygienici.

„Tento stav už nevyhovuje pre prevádzku materskej školy. V júni Regionálny úrad verejného zdravotníctva vydal rozhodnutie, pokynom, kde boli nariadené opatrenia pre materskú školu SNP Detva,“ informovala Margaréta Launerová, vedúca oddelenia hygieny detí a mládeže RÚVZ Zvolen.

„O probléme so stropom v 4. materskej škôlke v Starej časti mesta Detvy som sa dozvedel minulý týždeň vo štvrtok v poobedňajších hodinách,“ uviedol Ľubomír Straka, vedúci oddelenia školstva a sociálnych vecí mesta Detva.

Mesto začalo poškodenú strechu opravovať až teraz. Rozsiahlu opravu materskej školy sľubuje začať v januári budúceho roka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny