Na hlavný obsah

Doležal: Výstavbe križovatky D1/D4 nič nebráni

Národná diaľničná spoločnosť v krátkom čase podpíše zmluvu so zhotoviteľom.

Doležal: Výstavbe križovatky D1/D4 nič nebráni
Na snímke minister dopravy a výstavy Andrej Doležal. Foto: TASR

Výstavbe križovatky diaľnic D1 a D4 už nič nebráni. Rada Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) totiž definitívne zamietla odvolanie neúspešného uchádzača. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) tak v krátkom čase podpíše zmluvu so zhotoviteľom. Informoval o tom v piatok (21. 10.) na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

Zhotoviteľ podľa šéfa rezortu dopravy po podpise zmluvy s diaľničiarmi následne do 30 dní pristúpi k reálnemu plneniu. Začne teda s projekčnými prácami a so stavebnými prácami na všetkých objektoch, ktoré nie sú dotknuté jeho technickým riešením.

Podrobnosti o priebehu verejného obstarávania plánuje ministerstvo dopravy zverejniť v livestreame na budúci týždeň.

Križovatku postaví poľská firma Budimex za 110,85 milióna eur a doba výstavby by mala byť tri roky. V rámci prác sa zrekonštruuje diaľnica D1 na úseku Bratislava – Triblavina, zároveň sa na tomto 3,6 kilometra dlhom úseku diaľnica zdvihne a rozšíri a skompletizuje sa aj informačný systém.

„Súčasťou zadania bolo urýchlenie a priorizácia výstavby vetiev, čoho výsledkom je, že kľúčový smer Trnava – Jarovce, ako aj ďalšie vetvy sprejazdníme aj skôr a otvárať ich budeme postupne,“ priblížil Doležal.

Najprv sa bude podľa jeho slov realizovať obchádzková trasa pre vedenie dopravy z D1 a otvorený smer z D4 na D1 (Jarovce – Trnava), ako aj smer D1 na D4 (Trnava – Stupava). V ďalšom míľniku sa napojí opačný smer z D1 na D4. Lehota výstavby má byť celkovo 1 100 dní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko