Na hlavný obsah

Dve telá z havarovaného lietadla na Kostarike už našli

Kostarické úrady identitu obetí nezverejnili.

Dve telá z havarovaného lietadla na Kostarike už našli
Osobné veci z miesta nájdeného vraku. Foto: TASR/AP

Dve obete piatkového (21. 10.) pádu súkromného lietadla pri pobreží Kostariky, na palube ktorého boli piati nemeckí občania a švajčiarsky pilot, našli v sobotu (22. 10.) záchranárske tímy. Ide o jednu dospelú osobu a jedno dieťa. Informujú o tom agentúry DPA a AFP.

Telá obetí našli v mori, povedal kostarický minister pre verejnú bezpečnosť Jorge Torres.

Denník Bild uvádza, že na palube bol známy nemecký podnikateľ Rainer Schaller, zakladateľ siete posilňovní McFit, jeho partnerka, ďalší nemenovaný muž a dve deti. Kostarické ministerstvo zahraničných vecí identitu obetí nezverejnilo.

Kostarické úrady dostali upozornenie o zmiznutí lietadla, ktoré smerovalo z mesta Palenque ležiacom v štáte Chiapas na juhovýchode Mexika na kostarické letisko Límon, v noci na sobotu. Stroj prestal komunikovať s kontrolnou vežou blízko obce Barra de Parismina, ktorá leží len niekoľko minút od Límonu.

„Lietadlo zmizlo z radaru zhruba 25 míľ pred letiskom Límon. Stroj mal pristáť o 18.58 h. Stratili sme ho vo výške 2 000 stôp (okolo 600 metrov),“ povedal riaditeľ úradu civilného letectva Fernando Naranjo.

V priebehu soboty našli asi 28 kilometrov od letiska Limón vrak lietadla vrátane cestovných tašiek a ruksakov pasažierov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet