Na hlavný obsah

Elon Musk prevzal vedenie Twitteru a prepustil jej najvyššie postavených predstaviteľov

Medzi inými aj generálneho a finančného riaditeľa.

Elon Musk prevzal vedenie Twitteru a prepustil jej najvyššie postavených predstaviteľov
Na snímke miliardár a podnikateľ Elon Musk. Foto: TASR/AP

Miliardár Elon Musk vo štvrtok (27. 10.) prevzal vedenie v sociálnej sieti Twitter a prepustil jej najvyššie postavených predstaviteľov. Uviedli to viaceré americké médiá s odvolaním na nemenované zdroje, informujú agentúry AFP a AP.

Musk v rámci prvých krokov na čele Twitteru prepustil generálneho riaditeľa tejto sociálnej siete Paraga Agrawala, finančného riaditeľa Neda Segala a ďalšieho vysokopostaveného predstaviteľa. Informovali americký denník The Washington Post a televízia CNBC.

Správy o Muskovom nástupe do vedenia tejto sociálnej siete prišli iba niekoľko hodín pred súdom určeným termínom, do ktorého mal miliardár definitívne dokončiť kúpu Twitteru, píše AFP.

Zdroje agentúry AP, ktoré si želali ostať v anonymite, nepovedali, či podpísali všetky dokumenty potrebné na uzavretie dohody v hodnote 44 miliárd dolárov. Potvrdili však, že Musk je na čele spoločnosti.

„Pre budúcnosť civilizácie je dôležité mať spoločné digitálne námestie, na ktorom sa dá so zdravým spôsobom diskutovať o širokej škále názorov“. Napísal vo štvrtok na twitteri americko-kanadsko-juhoafrický podnikateľ Musk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet