Na hlavný obsah

Elon Musk získa viac času na kúpu Twitteru

Súd odložil začiatok procesu.

Elon Musk získa viac času na kúpu Twitteru
Na snímke burzoví makléri obchodujú na newyorskej burze. Foto: TASR/AP

Elon Musk získal ďalšie dva týždne na dofinancovanie kúpy spoločnosti Twitter. Súd v americkom štáte Delaware odročil začiatok súdneho procesu na 28. októbra. Miliardár má tak čas navyše, aby dofinancoval kúpu za 44 miliárd dolárov (zhruba 44,6 miliárd eur).

Proces sa mal pôvodne začať 17. októbra. Muskovi právnici však vo štvrtok (6. 10.) požiadali o jeho pozastavenie s tým, že miliardár si chce zabezpečiť financovanie a akvizíciu dokončiť.

Twitter podal žalobu na Muska so zámerom zabrániť mu v odstúpení od svojej pôvodnej ponuky na kúpu. Tú Musk predložil v apríli. V júli dohodu s Twitterom označil za neplatnú s tým, že ho táto firma údajne zavádzala ohľadne počtu falošných účtov na sieti.

Spoločnosť zároveň spochybnila aj Muskovo najnovšie tvrdenie, že odmieta prijať miliardárovu opätovnú ponuku na kúpu tejto sociálnej siete, s ktorou prišiel začiatkom aktuálneho týždňa. Muskovu snahu o oddialenie procesu pritom Twitter označil za „pozvánku na páchanie ďalších nepríjemností a ďalšie oneskorenie.“

Po rozhodnutí sudkyne však spoločnosť reagovala vyhlásením, v ktorom zopakovala, že je pripravená kúpu dokončiť, a to za 54,20 dolára za akciu (54,97 eura), na čom sa v apríli s Muskom aj pôvodne dohodla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet