Na hlavný obsah

Francúzskom otriasol nález mŕtveho dievčaťa v cestovnom kufri

Z vraždy bola obvinená 24-ročná žena.

Francúzskom otriasol nález mŕtveho dievčaťa v cestovnom kufri
Francúzske zástavy vejú pred Eiffelovou vežou v Paríži. Foto: TASR/AP

Francúzska polícia vyšetruje piatkový nález tela 12-ročného dievčaťa v cestovnom kufri v parížskom 19. obvode. Pred vyšetrujúceho sudcu v pondelok (17. 10.) predstúpila psychicky narušená 24-ročná žena. Tú obvinili z vraždy, znásilnenia a mučenia maloletej.

Zadržali aj 43-ročného muža, ktorý je podozrivý, že jej pomáhal s prepravou tela, informovala v pondelok agentúra AFP.

Rodičia dievčatka kontaktovali políciu v piatok ( 14. 10.) popoludní, keď sa dievča, o ktorom úrady informujú iba ako o Lole, nevrátilo zo školy. Jej telo zamaskované handrami v cestovnom kufri našiel pred polnocou bezdomovec v areáli rezidencie, kde dievča s rodinou bývalo. Podľa výsledkov pitvy dievčinu uškrtili.

Dvadsaťštyriročnú ženu v pondelok parížsky vyšetrujúci sudca obvinil z vraždy a znásilnenia s priťažujúcimi okolnosťami, povedal AFP zdroj oboznámený so situáciou.

Podozrivú zatkli v sobotu (15. 10.) za úsvitu v obci Bois-colombes. V pondelok na sebe mala modrú teplákovú súpravu, sivé tričko a svetlú mikinu cez ramená, súdne pojednávanie však bolo neprístupné verejnosti. Štyridsaťtriročný muž, ktorý má stať pred súdom neskôr, je podozrivý, že ženu ukrýval a pomáhal jej s prepravou tela.

Počas víkendu k domu, kde dievča žilo, začali ľudia prinášať kvety a pokladať odkazy. Obyvatelia štvrte serveru BFM TV povedali, že ich deti sa teraz boja samy chodiť po ulici a rodičia ich všade sprevádzajú. Škola, do ktorej Lola chodila, povolala špeciálneho krízového psychológa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet