Na hlavný obsah

Futbalista Mari, ktorého útočník napadol nožom, sa podrobil úspešnej operácii

Útočník zabil jednu osobu a štyri zranil.

Futbalista Mari, ktorého útočník napadol nožom, sa podrobil úspešnej operácii
Na snímke španielsky futbalista Pablo Mari. Foto: Roberto Bregani / EPA-EFE

Španielsky futbalista Pablo Mari sa v piatok (28. 10.) podrobil operácii poškodených svalov v chrbtovej oblasti po tom, ako ho bodol útočník s nožom v supermarkete neďaleko Milána. Pri incidente zomrela jedna osoba a ďalšie štyri utrpeli zranenia.

Podľa BBC operácia dopadla dobre a v nemocnici strávi Mari už iba dva alebo tri dni. Potom ho čaká rehabilitácia.

„Takýto typ svalového zranenia si vyžaduje dva mesiace odpočinku, než je možné začať s fyzickými aktivitami,“ informoval klub AC Monza v oficiálnom stanovisku.

Dvadsaťdeväťročný obranca, ktorý je v prvoligovej Monze na hosťovaní z londýnskeho Arsenalu, bol po útoku pri vedomí a schopný komunikácie. V supermarkete nakupoval so svojou manželkou a malým synom, keď pocítil bolesť v chrbte.

„Mal som šťastie, pretože som videl predo mnou zomierať človeka,“ citoval Mariho taliansky denník Gazzetta dello Sport. Hráč následne videl, ako útočník bodol ďalšiu osobu do krku. Zraneniam podľahol 30-ročný zamestnanec obchodu.

„Pablo je skvelý chlap. Napriek všetkému mal silu žartovať a povedal mi, že sa v najbližšie zapojí do tréningu,“ povedal po návšteve hráča v nemocnici prezident klubu z Monzy Adriano Galliani.

„Priniesol som mu pozdrav od (majiteľa klubu Silvia) Berlusconiho a všetkých ostatných. Chceli sem prísť aj jeho spoluhráči, ale nebolo to možné.“ Spolu s Gallianim prišiel do nemocnice aj tréner Monzy Raffaele Palladino.

Polícia po útoku v obci Assago zadržala 46-ročného Taliana, ktorý zrejme trpí psychickými problémami, napísala agentúra ANSA. Podľa miestnych médií polícia vylúčila, že by išlo o teroristický útok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet