Na hlavný obsah

Halepová mala pozitívny dopingový test

Jednotka pre tenisovú integritu ju provizórne suspendovala.

Halepová mala pozitívny dopingový test
Na archívnej snímke rumunská tenistka Simona Halepová. Foto: TASR/AP

Rumunská tenistka Simona Halepová mala pozitívny dopingový test. V A-vzorke odobratej na US Open jej našli stopy po zakázanej látke roxadustat (FG-4592). Jednotka pre tenisovú integritu (ITIA) jej v piatok (21. 10.) pozastavila športovú činnosť.

ITIA v tlačovej správe potvrdila, že bývalú svetovú jednotku provizórne suspendovala na základe článku 7.12.1 tenisového antidopingového programu (TADP).

Jednotka pre tenisovú integritu poslala 31-ročnej Rumunke predbežné oznámenie o pozitívnej vzorke už 7. októbra. Počas provizórnej suspendácie nemôže hráčka súťažiť, ani navštevovať žiadne tenisové podujatia.

Na tohtoročnom US Open bola Halepová siedma nasadená hráčka. Vypadla už v 1. kole dvojhry, keď nečakane prehrala s 20-ročnou Ukrajinkou Dariou Snigurovou. Jej maximom v New Yorku je semifinále z roku 2015.

Halepová je dvojnásobná grandslamová šampiónka, v roku 2018 vyhrala Roland Garros, o rok neskôr triumfovala vo Wimbledone. Momentálne jej patrí deviate miesto v singlovom rebríčku WTA. Iba nedávno oznámila, že si dáva pauzu po operácii nosa, ktorá mala zlepšiť jej dýchanie, informovala agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport