Na hlavný obsah

Hongkonskí colníci zadržali rekordnú zásielku drog

Ide o metamfetamín v hodnote takmer 141 miliónov eur.

Hongkonskí colníci zadržali rekordnú zásielku drog
Na archívnej snímke metamfetamín, ktorý zaistili hongkongskí colníci na letisku v Hongkongu v utorok 18. októbra. Foto: TASR/AP

Hongkonskému colnému úradu sa podarilo zadržať rekordnú zásielku drog. Pri zásahu zhabali 1,8 tony tekutého metamfetamínu alebo pervitínu.

Drogy boli ukryté vo fľašiach označených ako kokosová voda a náklad sa do Hongkongu dostal po mori. Hodnota zásielky sa odhaduje na 140 miliónov amerických dolárov (približne 140,7 milióna eur), uviedla to agentúra AP.

Colníci uviedli, že zo 7 700 fliaš v zásielke obsahovalo 1 800 tekutý metamfetamín. Ide o najväčší zaznamenaný záchyt metamfetamínu v Hongkongu z hľadiska množstva a hodnoty. Úrady prípad stále vyšetrujú a zatiaľ nedošlo k žiadnemu zatknutiu.

Podľa vyhlásenia úradov zásielka drog smerovala do Austrálie a odoslali ju z Mexika. Náklad vzbudil podozrenie, pretože bol nezvyčajne veľký na zásielku kokosovej vody z Mexika.

Išlo o druhú zásielku metamfetamínu nájdenú v zásielke z Mexika do Austrálie za menej ako dva týždne. Začiatkom októbra colníci zadržali metamfetamín v hodnote približne 5,9 milióna amerických dolárov (takmer 5,93 milióna eur) ukrytý v zásielke elektrických transformátorov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet