Na hlavný obsah

Kapitán Anglicka Harry Kane bude aj napriek zákazu na MS nosiť dúhovú pásku

Svetový šampionát sa začína 20. novembra.

Anglicko je pripravené čeliť trestu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za to, že na majstrovstvách sveta v Katare podporí antidiskriminačnú kampaň iniciatívy „OneLove“. Svetový šampionát sa začína 20. novembra. Informovala o tom agentúra AP.

Desať európskych krajín sa v tejto sezóne zaviazalo podporovať inklúziu a viesť kampaň proti diskriminácii. Osem z nich sa kvalifikovalo do Kataru a FIFA sa dostáva pod tlak, aby kapitánom všetkých týchto tímov povolila nosiť pásku s motívom rôznofarebného srdca.

Zatiaľ v tejto veci neudelili žiadne povolenie. Pravidlá FIFA zakazujú tímom priniesť si na majstrovstvá sveta vlastné návrhy pások na ruku. Vyžadujú, aby krajiny používali vybavenie dodané riadiacim orgánom.

Anglická futbalová asociácia (FA) má však odhodlanie vyjadriť svoj názor. A to aj keby to znamenalo pokutu za porušenie pravidiel FIFA.

Osoba oboznámená s rozhodnutím povedala AP, že Anglicko bude v Katare nosiť pásku bez ohľadu na želanie FIFA. Pod podmienkou anonymity, pretože rozhodnutie zatiaľ verejne nepotvrdili, dodala, že FA požiadala o povolenie nosiť ju na MS, ale po troch týždňoch čakania ešte nedostala odpoveď.

Táto osoba tiež uviedla, že delegácia pracovnej skupiny UEFA bude tento týždeň naliehať na aktualizáciu. Ďalšie európske federácie majú tiež odhodlanie nosiť pásku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport