Na hlavný obsah

Kollár ukončil mimoriadnu schôdzu parlamentu

Na nej chcel Smer-SD presadiť uznesenie o vyvodení zodpovednosti proti niektorým OČTK.

Kollár ukončil mimoriadnu schôdzu parlamentu
Na snímke poslanec NR SR Robert Fico (SMER-SD). Foto: TASR

Šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ukončil mimoriadnu schôdzu, na ktorej chcel Smer-SD presadiť uznesenie o vyvodení zodpovednosti proti niektorým orgánom činným v trestnom konaní.

Líder Smeru-SD Robert Fico v závere informoval, že po dohode nevystúpia poslanci prihlásení do diskusie. Chcú tak podľa jeho slov vytvoriť priestor aj na volebnú kampaň pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami.

Septembrové rokovanie Národnej rady (NR) SR by sa mohlo skončiť už v piatok (7. 10.). Avizoval Kollár v závere štvrtkového (6. 10.) rokovania. Neprerokované body programu 72. schôdze by sa mohli presunúť na najbližšiu riadnu schôdzu. Tá by sa mala podľa schváleného harmonogramu začať 18. októbra.

V piatok (7. 10.) ráno má plénum pokračovať v riadnej schôdzi bodmi z dielne rezortu hospodárstva, o 10.30 by sa malo zísť poslanecké grémium. O 11.00 h by mali poslanci rozhodnúť o prerokovaných bodoch riadnej schôdze i o uznesení z dielne Smeru-SD.

Kollár priblížil, že v piatok (7. 10.) chcú ešte prerokovať novelu štátneho rozpočtu a návrh na vyplatenie 13. dôchodkov aj v novembri. O návrhoch rokuje plénum v zrýchlenom režime.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko