Na hlavný obsah

Korčok odmietol ponuku SaS stať sa volebným lídrom

Dôvodom je predovšetkým, že mandát nezískal vo voľbách.

Korčok odmietol ponuku SaS stať sa volebným lídrom
Na snímke exminister zahraničia Ivan Korčok (nominant SaS). Foto: TASR

Ponuku SaS stať sa volebným lídrom exminister zahraničných vecí Ivan Korčok odmietol. Viesť SaS do volieb teda nebude. Napísal to na sociálnej sieti.

„Ponuku predsedu SaS si vážim, pretože išlo o návrh predpokladajúci moje významné zapojenie do vnútornej politiky v SR v rámci Sloboda a Solidarita. Tú považujem za dobre fungujúcu stranu so silným a vyprofilovaným programom,“ uviedol.

Pokračoval, že po dôslednom zvážení všetkých súvislostí a okolností sa rozhodol na ponuku SaS nereflektovať. A ukončiť tak súčasnú etapu jeho politického pôsobenia.

„Rozhodol som sa takto predovšetkým preto, lebo som presvedčený, že do významnej pozície vo vnútornej a straníckej politike má človek vstupovať prirodzeným spôsobom. To znamená cez získanie mandátu vo voľbách,“ odôvodnil.

Pripomína, že toto nie je jeho prípad. Zároveň je presvedčený, že súčasný vývoj na domácej scéne sa v najbližšej dobe, či už do riadnych alebo predčasných volieb, bude odohrávať najmä v parlamente. Pričom nie je jeho súčasťou.

„Využívam túto príležitosť, aby som sa ešte raz poďakoval SaS, ktorá ma do funkcie ministra nominovala, poslaneckému klubu a členom za podporu, ktorá bola pre moje pôsobenie vo vláde dôležitá,“ zakončil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko