Na hlavný obsah

Lengvarský: Na riaditeľa ústavu vo Vyšných Hágoch vyhlási rezort výberové konanie

Ústav dočasne povedie Slavko Rodák.

Lengvarský: Na riaditeľa ústavu vo Vyšných Hágoch vyhlási rezort výberové konanie
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Ministerstvo zdravotníctva vyhlási nové výberové konanie na post riaditeľa Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch. Po piatkovom (21. 10.) stretnutí so zamestnancami, ktorí v petícii žiadali odstúpenie riaditeľa Lukáša Kokoráka, to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO).

„Do funkcie bol dočasne vymenovaný Slavko Rodák, výberové konanie sa zrealizuje v krátkej dobe,“ uviedol minister. Rezort má podľa neho viac ako 100 podriadených organizácií, v ktorých prebiehajú výberové konania neustále a prihlásiť sa môže v podstate ktokoľvek.

„Budem si však musieť preveriť spätne podmienky výberového konania, či nedošlo v tomto prípade k nejakému pochybeniu. Pokiaľ viem, tak bol postup zákonný,“ povedal na margo predošlého výberového konania, na základe ktorého vymenovali do funkcie práve Kokoráka.

Do nového výberu sa bude Lengvarský snažiť zakomponovať aj požiadavky zamestnancov. Nevylúčil, že zostavia väčšiu výberovú komisiu tak, aby v nej boli aj odborníci z jednotlivých medicínskych odborov, ktoré sú vo Vyšných Hágoch zastúpené.

Ústav dočasne opäť povedie Rodák, ktorý sa plánuje prihlásiť aj do nového výberového konania. „Verím, že to bude čo najskôr. Vnímam pozitívne, že sa situáciu podarilo vyriešiť v prospech zamestnancov,“ uviedol Rodák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny