Na hlavný obsah

Liga majstrov: Kodaň s Vavrom prehrala s Manchestrom City

Vavro odohral celý zápas.

Liga majstrov: Kodaň s Vavrom prehrala s Manchestrom City
Hráči Kodane neskórovali ani vo svojom treťom zápase v LM a na poslednom mieste skupiny majú bod za bezgólovú remízu so Sevillou a skóre 0:8. Foto: RTVS

Futbalisti Paríža St. Germain remizovali v stredajšom (5. 10.) zápase H-skupiny Ligy majstrov s Benficou Lisabon 1:1. Obaja majú v tabuľke 7 bodov. Real Madrid zdolal v F-skupine Šachtar Doneck 2:0 a Manchester City v „géčku“ deklasoval FC Kodaň 5:0.

Slovenský stopér Denis Vavro odohral za hostí na Etihad Stadium celý zápas. Hráči Kodane neskórovali ani vo svojom treťom zápase v LM a na poslednom mieste skupiny majú bod za bezgólovú remízu so Sevillou a skóre 0:8.

Zverenci Pepa Guardiolu sú suverénny líder skupiny, zvíťazili vo všetkých troch zápasoch. Nórsky útočník Erling Haaland strelil prvý aj druhý gól domácich a pred druhým polčasom ho tréner vystriedal. Po troch zápasoch je s piatimi gólmi strelecký líder súťaže.

Celkovo už v LM nastrieľal 28 gólov v 22 zápasoch. Na druhom mieste skupiny sa udržala Borussia Dortmund po víťazstve na ihrisku FC Sevilla 4:1. Nemecký tím rozhodol o víťazstve už v prvom polčase, po ktorom viedol 3:0.

Rozhodoval Slovák

Plný počet 9 bodov má aj vedúci tím F-skupiny Real Madrid. Proti Šachtaru Doneck potvrdil úlohu favorita a výraznú hernú prevahu premenil na tesné víťazstvo 2:1. Zápas viedol v pozícii hlavného rozhodcu Slovák Ivan Kružliak, ktorému pomáhali asistenti Branislav Hancko a Ján Pozor.

Štvrtým rozhodcom duelu bol Peter Kralovič. Vzájomný zápas dvoch tímov, ktoré doteraz v F-skupine nezvíťazili, priniesol triumf hráčov RB Lipsko nad Celticom Glasgow 3:1. Po dvoch prehrách si Nemci pripísali plný bodový zisk a na poslednú priečku skupiny zosunuli práve škótsky tím. Ten má po troch zápasoch na konte naďalej iba jeden bod.

Po treťom kole je nečakaným lídrom E-skupiny Red Bull Salzburg. V stredajšom zápase zvíťazil nad Dinamom Záhreb 1:0. Pre hráčov Salzburgu to bolo po dvoch remízach prvé víťazstvo a na konte majú 5 bodov.

Jediný gól zápasu strelil v 71. minúte švajčiarsky útočník Noah Okafor, keď skóroval z pokutového kopu. V nadstavenom čase sa hostia nakrátko radovali z vyrovnania, ale gól neplatil pre ofsajd. Na druhé miesto sa posnul FC Chelsea, ktorý v domácom zápase zdolal AC Miláno 3:0.

Lionel Messi skóroval

Futbalisti Paríž St. Germain remizovali v zápase H-skupiny na ihrisku Benficy Lisabon 1:1. Portugalský tím cennou remízou potvrdil formu z úvodu sezóny a na konte má 7 bodov rovnako ako PSG. Hostia išli do vedenia v 22. minúte, keď Lionel Messi skóroval vo svojom šiestom súťažnom zápase po sebe.

Viac gólov však nepridali a domáci ešte do prestávky vyrovnali po vlastnom góle Danila. Prvé víťazstvo v H-skupine dosiahli hráči Juventusu Turín, ktorí v stretnutí dvoch tímov, ktoré dovtedy nebodovali, zdolali Maccabi Haifa 3:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport