Na hlavný obsah

Marockí a španielski policajti odhalili v Melille džihádistickú bunku

Zadržaných bolo 11 podozrivých.

Marockí a španielski policajti odhalili v Melille džihádistickú bunku
Na ilustračnej snímke sú španielski policajti. Foto: TASR/AP

Marocká a španielska polícia v rámci spoločnej operácie odhalila a rozbila džihádistickú bunku podozrivú z napojenia na Islamský štát.

Ako v noci na stredu (5. 10.) informovala agentúra AFP, policajné razie sa uskutočnili v utorok (4. 10.) ráno v španielskej enkláve Melilla na severnom pobreží Maroka a v neďalekom marockom meste Nador. Zadržaných bolo počas nich 11 podozrivých.

Podľa marockej polície pri prehliadkach zaistili „počítačové vybavenie“ v podobe mobilných telefónov, SIM kariet, počítača a digitálnych médií.

Podľa toho istého zdroja podozriví s cieľom verbovať a získavať ľudí na vstup do teroristických organizácií „propagovali šírením svojich prejavov prostredníctvom počítačových systémov a digitálnej či priamej komunikácie extrémistickú ideológiu“.

Zadržaní sú podozriví, že na internete „propagovali extrémistickú ideológiu so zámerom naverbovať ľudí do teroristických organizácií“, uviedol marocký policajný zdroj.

Maroko a Španielsko v apríli oficiálne obnovili svoju bezpečnostnú spoluprácu po tom, ako po rok trvajúcom diplomatickom spore o Západnú Saharu normalizovali vzájomné vzťahy.

Marocká polícia tvrdí, že od roku 2002 rozbila viac ako 2 000 džihádistických buniek a zatkla viac ako 3 500 osôb podozrivých v prípadoch súvisiacich s terorizmom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet