Na hlavný obsah

Martin Klus môže opustiť SaS, zvažuje svoju politickú budúcnosť

Diskutovať o tom bude so Sulíkom.

Opozičnú SaS môže opustiť jedna z popredných tvárí, Martin Klus. Podpredseda a bývalý štátny tajomník rezortu diplomacie zvažuje svoju politickú budúcnosť. Predseda liberálov Richard Sulík s ním ešte chce rokovať.

Letná koaličná kríza vyústila napokon odchodom SaS do opozície. Spôsob politiky, ktorý momentálne zastávajú liberáli, prekáža podpredsedovi strany, bývalý štátny tajomník rezortu diplomacie nevylučuje odchod.

„Mnohí naši voliči sa pýtajú, že čo sme vlastne dosiahli okrem toho, že sedíme v parlamente, kde sprava na vás pozerajú radikáli a zľava vaši bývalí koaliční partneri a málokto z nich vám vie prísť na meno,“ povedal Klus.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Aj s prispením SaS parlament zostal po obštrukciách ochromený. Poslanci nerokovali niekoľko dní, na mŕtvom bode tak zamrzli peniaze na pomoc pre domácnosti a firmy.

„Iný názor v strane pre nás automaticky neznamená pranierovanie či vylúčenie. S Klusom sa otvorene a veľmi úprimne rozprávame o jeho budúcnosti a či vôbec ostane v aktívnej politike,“ nachádza sa v písomnom stanovisku strany SaS.

„Ja sa snažím stranu viesť maximálne tolerantne, pokiaľ pri nejakých hlasovaniach, na ktorých Klusovi mimoriadne záleží a má tam odlišný názor ako väčšina klubu, tak dostane zelenú kartu,“ vyjadril sa Sulík.

Sas od svojho vzniku v roku 2009 však zaznamenala niekoľko hromadných odchodov. Jozef Mihál, Martin Poliačik, či Lucia Ďuriš Nicholsonová je len zlomok zo známych tvárí, ktoré odišli pre názorové nezhody.

Klus by so Sulíkom mal diskutovať o svojej politickej budúcnosti v SaS v pondelok (17. 10.) večer.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko