Na hlavný obsah

Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS

Strana jeho rozhodnutie rešpektuje.

Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS
Na snímke bývalý podpredseda strany SaS Martin Klus. Foto: TASR

Poslanec Národnej rady SR a bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS. Zároveň odstupuje z pozície podpredsedu a tímlídra SaS.

Informoval o hovorca SaS Ondrej Šprlák s tým, že strana Klusovo rozhodnutie rešpektuje. „Martinovi Klusovi prajem všetko dobré,“ doplnil predseda strany Richard Sulík.

„Moje rozhodnutie vystúpiť z poslaneckého klubu a odstúpiť z pozícií podpredsedu a tímlídra strany vychádza z pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na aktuálne smerovanie krajiny a osobitne z otázky o predčasných voľbách a procesoch k nim vedúcich,“ priblížil v stanovisku.

Naďalej je však pripravený koordinovať viaceré hlasovania s poslaneckým klubom SaS a pokračovať v konštruktívnej spolupráci. „Nakoľko však chápem, aké dôležité je pre stranu a jej poslanecký klub udržiavať si podľa možnosti názorovú a hlasovaciu jednotu, ktorú mu garantovať neviem, rozhodol som sa ďalej pôsobiť ako nezaradený poslanec a opustiť vedúce pozície v strane,“ dodal.

Klus začal zvažovať svoju politickú budúcnosť po tom, ako strana v lete odišla z vlády. Predchádzala tomu dvojmesačná koaličná kríza a vypovedanie koaličnej zmluvy zo strany SaS.

Spôsob politiky, ktorý zastávali liberáli, však Klusovi prekážal a nevylučoval ani svoj odchod.

„Mnohí naši voliči sa pýtajú, že čo sme vlastne dosiahli okrem toho, že sedíme v parlamente, kde sprava na vás pozerajú radikáli a zľava vaši bývalí koaliční partneri a málokto z nich vám vie prísť na meno,“ vysvetľoval Klus svoj pohľad na situáciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko