Na hlavný obsah

Mladíka obvineného z účasti na terorizme budú stíhať na slobode

Sudca väzbu nahradil dohľadom probačného úradníka.

Mladíka obvineného z účasti na terorizme budú stíhať na slobode
Ilustračné foto - sudcovské kladivko. Foto: TASR/AP

Obvineného 16-ročného mladíka B. B., podozrivého z účasti na terorizme, budu stíhať na slobode. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) mu nahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj ďalšími obmedzeniami. Rozhodnutie sudcu je právoplatné.

„Sudca pre prípravné konanie ŠTS prepustil mladistvého B. B. zo zadržania na slobodu a nahradil väzbu obvineného dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj zárukou jeho matky,“ priblížila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková. Ako ďalej uviedla, súd uložil obvinenému aj primerané zákazy, obmedzenia a povinnosti.

Polícia informovala, že obvinenie sa okrem účasti na terorizme týka aj trestného činu založenia, podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potláčaniu základných ľudských práv a slobôd.

Národná kriminálna agentúra zadržala mladistvého uplynulý piatok (21. 10.). Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro. Išlo o akciu s názvom Balerion.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko