Na hlavný obsah

Mladistvý, ktorý chcel útočiť v škole, bude stíhaný väzobne

Obvinený podal proti nemu sťažnosť.

Mladistvý, ktorý chcel útočiť v škole, bude stíhaný väzobne
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obvinený mladistvý z obce Mníšek nad Hnilcom (okres Gelnica), ktorý mal pripravovať vraždu viacerých spolužiakov a pedagógov v základnej škole, bude stíhaný väzobne. V stredu (19. 10.) večer o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Rozhodnutie nie je právoplatné. Obvinený podal proti nemu sťažnosť. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

„Dôvodom väzby je možná obava z úteku, ovplyvňovania svedkov alebo pokračovania v trestnej činnosti. Teda úteková, kolúzna a preventívna väzba,“ priblížila hovorkyňa. Sudca na neverejnom zasadnutí zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby mediačným a probačným úradníkom, ako aj písomným sľubom.

„Proti uzneseniu o vzatí do väzby klient podal sťažnosť, ktorú bližšie odôvodníme po doručení písomného vyhotovenia uznesenia,“ uviedol obhajca Pavel Piovarčí.

O sťažnosti rozhodne Najvyšší súd SR. Obvinený A. P. podľa obhajcu prezentoval pred sudcom „určitú ľútosť nad nevhodnosťou jeho správ a konania“.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová podotkla, že vzhľadom na skutočnosť, že je obvinený mladistvou osobou, z hľadiska Trestného poriadku treba osobitne dbať na jeho záujmy v súvislosti s ochranou osobných údajov. „Preto k veci v súčasnosti nebudeme poskytovať podrobnejšie informácie,“ dodala.


Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny