Na hlavný obsah

Mnohí ruskí odvedenci nemajú dostatočnú výzbroj ani výcvik

Tvrdí britské ministerstvo obrany.

Mnohí ruskí odvedenci nemajú dostatočnú výzbroj ani výcvik
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rusko je v spojitosti s veľkým počtom odvedencov vystavené záťaži a nie je schopné poskytovať všetkým týmto vojakom dostatočnú výzbroj a výcvik. Uviedlo to v utorok (4. 10.) britské ministerstvo obrany na svojej oficiálnej webovej stránke.

Ruský prezident Vladimir Putin minulý týždeň v piatok podpísal dekrét, na základe ktorého musí do povinnej vojenskej služby nastúpiť 120 000 mužov. Ide však o jesenný odvod do armády, ktorý sa oddeľuje od mobilizácie 300 000 rezervistov, ktorú Putin oznámil ešte 21. septembra, upozorňuje britské ministerstvo obrany vo svojej pravidelnej správe.

Jesenný odvod sa začne 1. novembra, čo je o mesiac neskôr než zvyčajne. Tento posun je podľa britského ministerstva potvrdením zvýšenej záťaže, ktorá ovplyvňuje schopnosť Ruska vycvičiť a vyzbrojiť vysoký počet povolaného personálu.

Úlohy spojené s poskytnutím ubytovania, výcvikom, výzbrojou a nasadením mobilizovaného a povolaného personálu predstavujú „značnú výzvu“, uviedlo britské ministerstvo obrany. Nedostatky v oblasti administratívy a logistiky môžu podľa britskej strany úsilie Ruska naďalej oslabovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet