Na hlavný obsah

Muž v Michalovskom okrese neprežil zrážku s autom

Nemal na sebe reflexné prvky.

Muž v Michalovskom okrese neprežil zrážku s autom
Obeť vedľa seba tlačila bicykel. Muž nemal oblečené reflexné prvky. Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Pri dopravnej nehode v obci Vrbnica v okrese Michalovce vo štvrtok (6. 10.) večer prišiel o život miestny 61-ročný muž, ktorý kráčal po ceste vedľa bicykla. Muž na sebe nemal reflexné prvky. Alkohol v dychu vodiča nezistili.

„Štyridsaťjedenročný vodič osobného motorového vozidla zn. Peugeot 406, prechádzajúci obcou Vrbnica. Pravdepodobne sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla. Pred jedným z rodinných domov v obci narazil do oproti nemu kráčajúcemu mužovi, tlačiaceho vedľa seba bicykel,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Po náraze chodec preletel cez prednú kapotu, narazil do čelného skla a spadol na cestu. Zraneniam na mieste podľahol. „To, či bol pod vplyvom alkoholických alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý chodec, sa bude zisťovať pri nariadenej pitve,“ dodala Ivanová.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Tragickú dopravnú nehodu vyšetrujú. V súvislosti s nehodou polícia pripomína, povinnosť nosenia reflexných prvkov alebo odevov mimo obce za zníženej viditeľnosti. Prikazuje tak zákon o cestnej premávke.

„Reflexné prvky na oblečení niekoľkonásobne predlžujú vzdialenosť, na ktorú dokáže vodič chodca spozorovať a predlžujú čas, za ktorý môže vodič na chodca zareagovať a zabrániť nebezpečnej situácii,“ vysvetlila Ivanová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny