Na hlavný obsah

Na budove českého ministerstva vnútra visí podobizeň Putina vo vaku na mŕtvoly

Visí medzi českou a ukrajinskou vlajkou.

Na budove českého ministerstva vnútra visí podobizeň Putina vo vaku na mŕtvoly
Na budove českého ministerstva vnútra v Prahe visí napodobenina Vladimira Putina vo vaku na mŕtvoly. Foto: ČTK/Zdeněk Fučík

Na budove ministerstva vnútra v Prahe visia česká a ukrajinská vlajka. Uprostred nich je vyobrazený ruský prezident Vladimir Putin vo vaku na mŕtvoly.

Má pripomenúť výročie zlúčenia samostatného Československa s odhodlaním brániť demokratické hodnoty suverénneho štátu. Informuje o tom ČTK s odvolaním sa na hovorcu českého ministra vnútra Víta Rakušana Jakuba Veinlicha.

„Nezávislosť a sloboda, ktoré sme vtedy získali, sa stali samozrejmosťou. Táto éra sa skončila a tvárou v tvár agresorovi budeme znovu a znovu dokazovať, že ju budeme brániť a hrdo za ňu bojovať pod českou vlajkou,“ povedal Rakúšan.

Výroba vlajky stála 50 000 korún (zhruba 2 043,74 eura). Na budove ministerstva vnútra bude minimálne týždeň. „Formu pripomienky sme konzultovali s bezpečnostnými zložkami,“ povedal Veinlich.

Rakušan zverejnil fotku vlajky na budove ministerstva vnútra na twitteri. „Vieme, kto je náš priateľ, ktorý krváca aj za našu slobodu. Vieme tiež, kto je naším nepriateľom a nenecháme ho ukradnúť pojem vlastenectvo ani naše Česko,“ napísal v príspevku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet