Na hlavný obsah

Na dvore francúzskej väznice pristál dron s telefónmi a drogami

Väznica je pritom na prevenciu podobných aktivít vybavená.

Na dvore francúzskej väznice pristál dron s telefónmi a drogami
Ilustračná snímka - bezpilotné lietadlo/dron. Foto: TASR/AP

Na dvore francúzskej väznice Fresnes pri Paríži v nedeľu (23. 10.) nad ránom pristál dron, ktorý prepravoval mobilné telefóny a drogy. Väznica je na prevenciu podobných aktivít vybavená. Odbory napriek tomu žiadajú lepšie technológie, pretože aj zločinci podľa nich používajú len tie najmodernejšie, informovala agentúra AFP.

„Personál väznice zadržal tri balíčky, ktoré obsahovali štyri telefóny, káble USB nabíjačiek a dve kocky mydla, ktoré vyzerali ako marihuana,“ uviedol prokurátor.

Prelety nad väznicou sú nezákonné, prípad už začali vyšetrovať. V rovnakej väznici už zadržali dva drony v roku 2019. Vlani v lete bol 19-ročného muža odsúdili na 20 mesiacov väzenia za to, že niekoľko týždňov doručoval do väznice Sequedin neďaleko Lille pomocou dronu telefóny a ich príslušenstvo, drogy a kozmetiku.

Väznica vo Fresnes plnila stránky francúzskej tlače tento rok v lete, keď sa tam konala súťaž medzi väzňami a dozorcami a mládežou z tohto parížskeho predmestia. Súťaž sa inšpirovala televíznymi hrami, skladala sa z kvízu, opičej dráhy, preťahovania lanom a jazdy na motokárach.

Výťažok z udalosti išiel mimovládnym organizáciám, akcia ale vzbudila silnú negatívnu reakciu verejnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet