Na hlavný obsah

Na halloweenskej párty v Česku sa zranilo osem ľudí

Niektorí sú v kritickom stave.

Na halloweenskej párty v Česku sa zranilo osem ľudí
Ilustračná snímka záchrannej služby. Foto: Unsplash

Osem ľudí utrpelo v noci na nedeľu (30. 10.) zranenia počas halloweenskej párty, ktorá sa konala vo východomoravskom meste Slušovice. Medzi účastníkmi došlo k potýčke, v dôsledku ktorej časť účastníkov popadala zo schodiska. Niektorí zo zranených sú v ohrození života, informoval server Novinky.cz.

Diskotéka s tematikou Halloweenu sa konala Music Clube Sud v Slušoviciach, ktoré sa nachádzajú neďaleko Zlína. Na mieste zasahovali záchranári, hasiči aj policajti.

Tlačenicu krátko pred polnocou vyvolala potýčka skupiny mladíkov, v dôsledku ktorej sa veľké množstvo ľudí pokúšalo opustiť klub. Ten sa nachádza na prvom poschodí budovy. Ľudia utekali cez úzke prístupové schodisko a časť z nich z neho popadala.

Záchranári museli poskytnúť pomoc trom zraneným mladým mužom a piatim ženám. Niektorí z nich utrpeli len ľahšie zranenia, resp. boli iba intoxikovaní alkoholom, zatiaľ čo iní boli v bezvedomí alebo mali vážne pomliaždeniny.

Pacientov v ohrození života previezli na urgentný príjem krajskej nemocnice v Zlíne. Ďalších zranených ošetrili v úrazových ambulanciách a dvaja skončili na jednotke intenzívnej starostlivosti detského oddelenia.

Podľa odhadov jedného z účastníkov sa na párty v slušovickom klube, resp. v jeho bezprostrednom okolí, mohlo nachádzať až 2 000 ľudí. Počet ľudí tak vysoko prevyšoval kapacitu zariadenia. Podľa prevádzkovateľa má klub kapacitu zhruba 400 ľudí a krátko pred sobotňajšou (29. 10.) potýčkou do neho pre naplnenosť prestali púšťať ďalších účastníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet