Na hlavný obsah

Na obytnú štvrť v ruskom meste Jejsk spadlo vojenské lietadlo

Pád stíhačky si vyžiadal štyri obete.

Na obytnú štvrť v juhoruskom meste Ajsk v pondelok (17. 10.) spadlo vojenské lietadlo Su-34, uviedli ruské agentúry. Nehoda si vyžiadala aspoň štyri obete a 25 zranených. Svedkovia informujú o požiari, ktorý zachvátil dom od prvého do deviateho poschodia. Prístavné mesto vo východnej časti Azovského mora sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou.

Ruské ministerstvo obrany podľa agentúry RIA Novosti oznámilo, že lietadlo sa zrútilo pri cvičnom lete z letiska v Južnom vojenskom okruhu. Príčinou nehody bol podľa neho požiar jedného z motorov, palivo sa rozlialo a vznietilo na dvore jedného z blokov obytných domov. Posádke sa pred dopadom podarilo katapultovať.

Nepotvrdené zábery na sociálnych sieťach ukazujú veľkú ohnivú guľu, ktorá vyletela z niekoľkoposchodovej budovy. Plochu požiaru úrad odhadol na 2 000 metrov štvorcových. Havária poškodila najmenej 17 bytov.

V poškodenom bytovom dome žije podľa úradov asi 600 ľudí. Okolo 100 z nich bolo evakuovaných a budú umiestnení v penziónoch, informuje agentúra TASS. V ústrednej nemocnici pripravili osem operačných sál.

Na snímke z videa plamene a dym stúpajú z miesta, na ktoré dopadlo vojenské lietadlo v rezidenčnej oblasti ruského mesta Jejsk.
Na snímke z videa plamene a dym stúpajú z miesta, na ktoré dopadlo vojenské lietadlo v rezidenčnej oblasti ruského mesta Jejsk.Foto: TASR/AP

Hosk leží v ruskom Krasnodarskom kraji, zhruba 70 kilometrov juhovýchodne od ukrajinského Mariupolu, ktorý okupuje ruská armáda. Agentúra DPA upozornila, že Hosk leží natoľko blízko ukrajinského frontu, že lietadlá odtiaľ môžu štartovať aj na bojové misie.

Prezident Vladimir Putin nariadil šéfovi Krasnodarského kraja, ministrovi pre mimoriadne situácie a ministrovi zdravotníctva, aby sa bezodkladne vypravili na miesto nešťastia a poskytli nevyhnutnú pomoc preživším. Ruská prokuratúra zahájila vyšetrovanie prípadu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet