Na hlavný obsah

Na priechode pre chodcov zrazil opitý vodič dve ženy

V dychu mu namerali 0,6 promile.

Na priechode pre chodcov zrazil opitý vodič dve ženy
Ilustračná snímka dokumentovania nehody. Foto: RTVS

Ďalší opitý vodič spôsobil vážnu dopravnú nehodu. Na priechode pre chodcov v Kežmarku zrazil dve ženy. Sú hospitalizované v Popradskej nemocnici s ťažkými zraneniami.

„Prebehovali cez cestu. Predo mnou išla kolóna áut a vbehli mi do cesty. Neskoro som ich zbadal,“ takto opísal kolíziu s dvomi chodkyňami 69 ročný vodič. Ženy zrazil priamo na priechode pre chodcov. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

„Zasahujúci hasiči asistovali posádkam rýchlej lekárskej pomoci pri ošetrení dvoch zranených osôb a pomohli ich naložiť do sanitných vozidiel,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ Prešov Miroslava Knišová.

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Aleny Krčovej chodkyne utrpeli stredne ťažké až ťažké poranenia. „Po ošetrení ich transportovali do nemocnice. Počas prevozu boli pri vedomí a v stabilizovanom stave,“ dodala.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Policajti na základe dôkazov zistili , že vodič nesledoval, čo sa deje na ceste a dostatočne sa nevenoval šoférovaniu. Ženám preto nedal prednosť. Navyše, pred jazdou pil alkohol. „Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške. Jej výsledok presiahol hodnotu 0,6 promile,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Vyšetrovateľ vedie voči vodičovi trestné stíhanie za ublíženie na zdraví. Zasahujúci policajti mu na mieste nehody zadržali vodičský preukaz. O výške trestu rozhodne súd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet