Na hlavný obsah

Na Špecializovanom súde vypovedali v kauze Mýtnik ďalší traja obvinení. Vinu popierajú

Šiesti muži mali okradnúť štát o 45 miliónov eur.

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici v stredu (19. 10.) vypovedali ďalší traja obžalovaní v kauze Mýtnik. Všetci svoju vinu popierajú. Šestica mužov mala štát okradnúť o 45 miliónov eur.

Štvrtý deň hlavného pojednávania pokračoval výpoveďami trojice mužov obžalovaných napríklad z legalizácie príjmov z trestnej činnosti, z prijímaní úplatkov či z machinácií pri verejnom obstarávaní. Jozef Brhel mladší uviedol, že bude stručný a efektívny.

„Pán predseda senátu nám umožnil použiť grafickú pomôcku, na ktorej sme jednoznačne preukázali, že žiadna legalizácia sa nestala. Máte šesť kľúčových otázok, na ktoré keď si zodpoviete, je to šesťkrát nie. To znamená že legalizácia nebola,“ podotkol Brhel mladší.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Štátne zákazky za desiatky miliónov opisuje obžaloba v kauze Mýtnik ako vopred dohodnuté a účelovo utajené. Na pojednávaní vypovedali aj bývalý riaditeľ IT oddelenia štátnej správy Milan Grega, podľa ktorého obžaloba nie je založená na faktoch. Prokurátor sa k viacerým výhradám obhajcov vyjadril na utorkovom (18. 10.) pojednávaní.

Bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc, doložil súdu počas svojej výpovede výsledok z detektora lží. „Vec je vymyslená a samozrejme detektor lží je jediná možnosť, ktorú má takto sa brániaci človek predložiť súdu. Nie je to dôkazom v zmysle nášho trestného poriadku, ale je to akýmsi potvrdením slov, ktoré vyslovil obžalovaný,“ vysvetlil.

Obžalovaní na ďalšie otázky prokurátora či obhajcov na teraz odpovedať odmietli. Počkať chcú na výpovede svedkov Františka Imreczeho a Michala Suchobu. Súdne pojednávanie bude pokračovať vypočúvaním svedkov. Naplánované je na 8. až 10. novembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko