Na hlavný obsah

Na Zámockej ulici v Bratislave sa strieľalo, na mieste sú dvaja mŕtvi

Páchateľ je na úteku.

Na Zámockej ulici v Bratislave sa strieľalo, na mieste sú dvaja mŕtvi
Prikryté telo po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave. Foto: TASR

V stredu (12. 10.) krátko po 19.00 h došlo na Zámockej ulici v Bratislave k streľbe. Zraneniam na mieste podľahli dve osoby. Ďalšia osoba utrpela zranenia a previezli ju na ošetrenie do nemocnice. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave na sociálnej sieti.

„Môžem potvrdiť zásah záchranárov. Na mieste sú dve osoby bez známok života, jedna osoba je zranená. Posádka ju ošetrila a transportovala do nemocnice,“ priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová. Doplnila, že viac informácií nateraz nemôže poskytnúť.

Zranenú osobu následne previezli do Nemocnice Staré Mesto. „Môžeme potvrdiť, že vo večerných hodinách sme prijali ženu so strelným poranením dolných končatín. Pacientka sa v tejto chvíli podrobuje potrebnému vyšetreniu,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Prípad vyšetruje NAKA

Vyšetrovanie prípadu si na základe vecnej príslušnosti prebrala Národná kriminálna agentúra. „Akonáhle to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie,“ uvádza polícia.

Streľba sa podľa denníka SME odohrala v blízkosti podniku Tepláreň, kde sa stretáva nielen LGBT komunita. Zranenou osobu má byť čašníčka jedného z podnikov. Obeťami by mali byť dvaja muži do 30 rokov. Jeden z nich mal byť zamestnancom kaviarne.

Polícia informovala, že páchateľ je na úteku. Do pátrania sa zapojil aj policajný vrtuľník. Policajti prehľadávali aj nábrežie Dunaja. Podľa denníka SME mal na sebe čiernu šiltovku, modré nohavice a bundu. Ozbrojený bol guľovou zbraňou.

Vyšetrovatelia vraj podľa Denníka N pracujú aj s verziou, že išlo o čin z nenávisti. K útoku sa prihlásil anonymný účet, ktorý niekoľko hodín predtým zverejnil extrémistický manifest. Ďalším motívom mohli byť vzťahové problémy.

Jedna z obyvateliek Zámockej ulice priblížila, že počula minimálne sedem výstrelov. Na mieste sú podľa jej slov viaceré policajné autá aj záchranári. Podľa SME uzatvárajú niektoré ulice v okolí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny