Na hlavný obsah

Naď: Referendum v Sliači nič neznamená

Americká základňa na letisku podľa neho nebola, nie je a nebude.

Naď: Referendum v Sliači nič neznamená
Minister obrany SR Jaroslav Naď navštívil letisko Sliač spolu s nemeckou a holandskou ministerkou obrany. Foto: TASR

Výsledok referenda v Sliači neznamená nič pre Slovensko, vládu, rezort obrany ani mesto Sliač. Napísal to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) na svojom facebookovom profile. „Americká základňa na letisku nebola, nie je a nebude,“ uviedol.

Referendum podľa neho nie je pre vládu právne záväzné. „Naďalej sa budeme pravidelne stretávať so zástupcami mesta, podporovať ho, vysvetľovať súvislosti,“ vysvetlil. Verí, že „kompetentní na miestnom úrade nebudú Sliačanov ďalej zavádzať tak, ako pred voľbami“ a chce počať na ďalšie kroky mesta.

Sobotňajšie referendum Naď označil za „predvolebnú kampaň strachu“, ktorú zaplatili z verejných peňazí. „Navyše sa ho zúčastnilo iba 37 percent, pričom iba 27 percent z nich považovalo nezmysel o americkej základni za natoľko relevantný, že išlo do referenda proti tomu hlasovať,“ dodal Naď.

Dodal, že spojeneckí vojaci na Sliači, ktorí sú prevažne z Nemecka a Holandska, budú naďalej mesto Sliač podporovať. „A to aj finančnými zbierkami a ďalšími projektmi tak,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny