Na hlavný obsah

Nehoda nákladného vlaku v Česku spôsobila meškanie medzinárodných vlakov

Pre obchádzku sú meškania až 90 minút.

Nehoda nákladného vlaku v Česku spôsobila meškanie medzinárodných vlakov
Ilustračná snímka nákladného vlaku. Foto: TASR/AP

Pre pondelkovú (10. 10.) nehodu nákladného vlaku v Českej republike treba počítať s výraznými obmedzeniami a meškaním medzinárodných vlakov.

Ide aj o tie, ktoré prechádzajú cez Slovensko. Pre obchádzkovú trasu sú meškania 30 až 90 minút. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla riaditeľka odboru komunikácie a marketingu Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

„Všetky vlaky premávajú v úseku Praha hl. n. – Kolín a späť odklonom cez stanicu Lysá nad Labem. Meškanie za odklonovým úsekom sa zvýši asi o 30 až 90 minút,“ priblížila Feik Achbergerová.

Nehodu pravdepodobne odstránia v stredu

Podľa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) meškajú vlaky diaľkovej dopravy kategórie EC a EN pre túto udalosť v rozmedzí od približne 36 až 180 minút. Na troch medzištátnych linkách sú zavedené špeciálne opatrenia, vlaky premávajú odklonom.

Okrem toho je vlak EC 273 Metropolitan (Praha hl. n. 5.12 h – Budapest-Nyugati pu 12.20 h) v utorok mimoriadne v úseku Praha hl. n. – Břeclav spojený s vlakom RJ 73 Vindobona (Praha hl. n. 6.12 h – Graz Hbf 13.33 h), ktorý zo stanice Břeclav pokračuje vo svojej jazde s oneskorením približne 70 až 80 minút.

„Na mieste prebieha zásah zložiek integrovaného záchranného systému a vyšetrovanie udalosti. Po dokončení týchto krokov prebehne nakoľajenie časti nákladného vlaku a oprava koľajiska,“ uviedol hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Predpokladaný termín ukončenia tejto udalosti odhadujú na stredu (12. 10.) o 9.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet