Na hlavný obsah

Nehoda v centre Bratislavy si vyžiadala štyroch mŕtvych

Polícia žiada svedkov o súčinnosť.

Nehoda v centre Bratislavy si vyžiadala štyroch mŕtvych
Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Foto: TASR

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu (2. 10.) krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Aleny Krčovej vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených.

„Podľa doterajších informácii vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb,“ uviedli policajti.

Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla.

Zo šiestich zranených boli dvaja v kritickom stave. Záchranári ich uviedli do umelého spánku a s viacerými ťažkými poraneniami, tzv. polytraumou previezli do nemocnice. Dodala hovorkyňa OSZZS SR.

Okrem nich boli ďalší štyria zranení pri vedomí. „Utrpeli najmä zlomeniny a úrazy hlavy. Posádky ich po ošetrení transportovali do nemocníc,“ doplnila. Podľa jej slov traja ľudia podľahli zraneniam ešte na mieste nehody, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, no neúspešne.

Na snímke je obhliadka miesta činu dopravnej nehody, vedľa prekryté telo obete nehody.
Na snímke je obhliadka miesta činu dopravnej nehody, vedľa prekryté telo obete nehody. Foto: TASR

Polícia žiada svedkov tragickej nehody o pomoc. Ak ju niekto videl a má informácie, ktoré pomôžu pri vyšetrovaní, môže sa prihlásiť na bezplatnom čísle polície 158. Taktiež môže políciu kontaktovať cez súkromnú správu na facebooku na stránke Polícia SR Bratislavský kraj.

Alkohol za volantom

„Staromestská ulica platí za aroganciu tú najvyššiu cenu,“ uviedla starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová na sociálnej sieti. Podľa nej je to daň za „za omamné látky – alkohol a neprimeranú jazdu“. Rodinám obetí vyjadrila sústrasť.

Policajný prezident priblížil, že vodičovi namerali 1,6 promile a spolujazdcovi 1 promile. Polícia bude podľa neho volať po znižovaní tolerancie alkoholu za volantom. „Parciálna časť spoločnosti je nepoučiteľná,“ dodal.

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí. Zraneným zaželal skoré uzdravenie.

„S hrôzou a zdesením som prijal túto správu. Opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom,“ vyhlásil na sociálnej sieti.

Šéf parlamentu vyjadril presvedčenie, že vodič nevyviazne len s podmienkou. „Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín,“ skonštatoval.

„Alkohol pri jazde autom nemá miesto,“ uviedla prezidentka Zuzana Čaputová na facebooku. Vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí tragickej autonehody. Zároveň všetkým zraneným zaželala skoré uzdravenie.

Aj premiér Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti napísal, že nezodpovednosť a alkohol za volant nepatria a vyzval na zodpovedné správanie na cestách. Vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým.

„Včera v dôsledku nehody zbytočne vyhasli štyri životy, medzi nimi aj mladých ľudí. Je to nesmierna tragédia, z ktorej som hlboko zarmútený. Pozostalým vyslovujem úprimnú sústrasť a zraneným skoré vyliečenie,“ uviedol.

Uzavretá doprava

Dopravu po Staromestskej ulici v Bratislave smerom na Most SNP po tragickej nehode úplne uzavreli. Linky mestskej hromadnej dopravy odklonili cez Námestie SNP a Rázusovo nábrežie. Na sociálnej sieti o tom informoval bratislavský primátor Matúš Vallo.

„Ťažko sa mi hľadajú slová na tragickú udalosť, ktorá sa stala neskoro večer na Zochovej ulici,“ uviedol s tým, že vodič bol údajne pod vplyvom alkoholu. Vyjadril úprimnú sústrasť rodinám.

Policajti naďalej dokumentujú okolnosti nočnej tragickej nehody na zastávke Zochova. Vodičov vyzývajú na opatrnosť. Premávku od pondelkového (3. 10.) rána usmerňujú do jedného jazdného pruhu. Bratislavskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti.

„Apelujeme na verejnosť, aby pri prejazde miestom tejto udalosti zvýšili svoju pozornosť a opatrnosť, pretože premávku usmerňujú policajti v smere od Hodžovho námestia na Most SNP do jedného jazdného pruhu,“ uviedli policajti.

Občanov vyzvali, aby na presun do Petržalky, ak sa dá, využili alternatívnu trasu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko